12 Temmuz 2011 Salı

Facebook ta Video İle Tuzağa Dikkat.

Facebook'ta videolu görüşme yaptırdığını iddia eden bazı uygulamalar dolandırıcıların yeni taktiği oldu.

Facebook'ta tuzak!
Facebook ve Skype’ın bir araya gelerek kullanıcılara sunduğu video görüşme kısa sürede çokça kullanılmaya başlandı. Bu yoğun ilgi saldırganların da dikaktini çekti ve birçok dolandırıcı saldırı kullanıcıların karşısına çıkıyor.

Facebook Video Calling özelliğini kullanmak için resmi Facebook sayfasından uygun yazılımın yüklenmesine izin vermek gerekiyor. Bazı kullanıcılar için bu istek gerçeğe dönüşürken Facebook henüz tüm kullanıcılara bu hizmeti veremediği için bazıları bu hizmetten şimdilik yararlanamıyor.

BTnet.com.tr'nin aktardığına göre saldırganların yöntemindeyse bir uygulama doğrudan duvarınıza geliyor ya da bir arkadaşınızdan gönderilmiş gibi oluyor. Bu uygulamada video görüşmelerine izin ver seçeneği bulunuyor. Ancak uzmanlara göre işte bu seçeneğe tıklamamak gerekiyor.

Eğer mesaja tıklanırsa Facebook’ta yer alan sıradan uygulamalar gibi basit bilgilerinize erişimi, duvarınıza mesaj bırakmasına, arkadaşlarınızdan gelen haber akışına erişimi ve verinize her hangi bir zaman erişim için izin istiyor.

Eğer buna onay verirseniz tüm bilgileriniz kötü emellere alet olmak üzere saldırganların eline geçiyor. Ayrıca arkadaşlarınıza da uygulamayı önermiş oluyorsunuz. O nedenle Facebook görüntülü sohbet için çok acele etmeyin. http://www.facebook.com/videocalling adresinin dışından gelen kaynaklara da güvenmeyin.

4 yorum:

  1. Sazan gibi her boka atlayan facebook kullanıcısına ne olsa müstehaktır :)

    YanıtlaSil
  2. Valla güzel yorum. Hafif orgo içerse de bu yorumu silmeyeceğim. Hoşuma gitti.

    Evet arkadaşlar dikkat edin sazanlık yapmayın. Bizim orda sazandan çok Lapin derler ama neyse :)

    YanıtlaSil
  3. Benimde başıma gelmişti. Bu kadar ileri seviye değil tabi. Duvarıma çeşitli linkler ve reklamlar bırakmaya başlamış. o sürede ben girmiyorum facebooka . Kız arkadaşım tarafından farkedildi. Uyuyorum dediğim zamanda uygulama bir mesaj göndermiş. Telefon çaldı . Facebookta ne yapıyorsun dedi :) o zaman anladım. Vahim bir olay. Dikkat etmek lazım

    YanıtlaSil
  4. Bilgi için teşekkürler abi. Facebookta bu tür gelen onay verme, yetki verme gibi iletilere devamlı olumsuz cevap veriyorum. Ne gerek var demi yani :))

    YanıtlaSil