12 Eylül 2012 Çarşamba

Gizli Cennet Dalyan


Gizli Cennet Dalyan
Muğla’nın Ortaca ilçesinde bulunan Dalyan beldesi çok fazla bilinmediği için yöre halkı tarafından gizli cennet diye anılır. Beldenin ortalama nüfusu 6000 dolaylarındadır, 100’ün üzerinde  otel konaklama tesisi ve 20’nin üzerinde restoran ile hizmet vermektedir.
Tatil beldesinin en önemli özelliği Köyceğiz gölünün girişindeki tatlı su ile tuzlu suyun karıştığı kanalı bünyesinde barındırmasıdır. Burada dünyanın sayılı plajlarından İztuzu plajı bulunur, plaj 7 kilometre uzunluğunda olup nesli tükenmekte olan Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtlama noktasıdır. Özellikle Dalyan bölgesinde lüks oteller mevcuttur.
Kaplumbağalara verilen önem nedeniyle plajın çevresinde yapı yoktur ve plaja giriş geceleri yasaktır, plaja yoldan veya tekne ile ulaşabilirsiniz. Otel fiyatları ile alakalı bilgileri resmi sitelerinden faydalanabilirsiniz. Beldede dünyaca ünlü Likya krallığının Kaunos tarihi bölgesi bulunmaktadır ve şehrin sembol olan kral mezarları tüm beldeden görülebilmekte olan tarihi bir eserdir.
Yabancı turistin gerek tatil gerek yerleşmek için çok tercih ettiği dalyan, yerli turistler tarafından çok tercih edilmemektedir bunun sebebi ise doğallığı sevmemeleri diye düşünülmektedir. Lüks bir otel ile dinlendirici bir tatil yapabilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder