30 Ağustos 2011 Salı

Yeni Moda. Gece Pazarları


Gece saat 23.00'da tezgahlarını açıp müşteri durumuna göre 04.00 sıralarında topluyorlar 


İşportacılardan gece pazarı



Gündüzleri zabıta ile köşe kapmaca oynayan işportacılar, Aksaray köprü altı ile çevresindeki kaldırımlarda bir pazar oluşturdu. Gece saat 23.00'da tezgahlarını açıp müşteri durumuna göre 04.00 sıralarında kapatan işportacılara, bavul ticareti için gelenler de ayak uydurunca Ordu Caddesi'nde yoğunluk had safhaya ulaşıyor. Müşteriler de alışveriş için burayı tercih edince adeta alışveriş çılgınlığı yaşanıyor. Arife gecesi de yoğunluk nispeten azdı. Bayram alışverişini son güne bırakanlar, caddeyi hareketlendirdi. Geceyarısı 01.00'da çekilen bu fotoğraf, işportacı işgalini de gözler önüne serdi.


Oyuncaktan pantolona, gömlekten takılara kadar aranan her şeyin bulunabileceği pazar yerinde yayalar ise adım atacak yer bulamıyor. Doğal olarak da araç yolunu kaldırıma çeviriyorlar.


Günlük kazançlarının kendilerine yettiğini belirten bir işportacı "Biz bir mağazada satılan 35 TL'lik bir pantolonu 7 TL'ye satıyoruz. Bizde dükkan kirası, eleman gibi giderler bulunmadığı için fiyatlarımız da uygun oluyor. Bunu bilenler de gece yarısından sonra buraya gelip alış-veriş yapıyor" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder